Karton onmisbaar in Coronatijd

De strenge coronamaatregelen hebben bedrijven hun deuren doen sluiten waardoor wij massaal meer online gingen winkelen. Onze waardevolle aankopen werden vervolgens mooi verpakt op de deurmat geleverd. Nu ruim een jaar verder heeft het coronavirus ons nog steeds in de ban. Wat betekent dit voor de kartonsector?

Minder papierafval

In diverse Europese landen wordt papierafval niet meer opgehaald aan huis. In Nederland en België is dit niet het geval, toch beïnvloedt het ons wel: de kartonsector is namelijk een Europese business. Minder papierafval betekent minder papier om te recyclen en dus minder karton.

Prijsstijging en levertijden

Ondanks het tekort blijft de vraag naar verpakkingsmateriaal fors stijgen en worden levertijden langer. Momenteel schommelt onze levertijd tussen de 4 en 6 weken. Wij adviseren hier rekening mee te houden en bestellingen zo vroeg mogelijk te plaatsen. Ten gevolge van de extreme vraag naar papier, stijgt de grondstofprijs. Het spreekt voor zich dat we alles, binnen onze mogelijkheden, doen om de prijsverhoging zoveel mogelijk te beperken.