25 jarig jubileum René Peters!

De surpriseparty ter ere van het 25-jarig jubileum van René Peters was goed gelukt. In januari werd hij in het zonnetje gezet en uitgebreid bedankt voor zijn trouwe dienst. Of er nog 25 jaar aan vastgeplakt worden is niet zeker. Maar àls de pensioenleeftijd opgerekt wordt tot 72 jaar, viert hij zijn 50-jarig werkjubileum gewoon bij Fris Karton.

Die zag ik even niet aankomen

Hoe ‘t begon

Het is zijn allereerste vaste baan. “Ik had een beetje werkervaring opgedaan bij andere bedrijven, altijd via uitzendbureaus. Zo kwam ik ook bij ‘Arifal’ terecht. Ik woonde in Zeelst maar veel van mijn vrienden woonden al in dit deel van de Kempen. Ik zag het wel zitten om ook deze kant in te komen, zeker omdat mijn vrouw ook uit Reusel komt. Het werk beviel en mijn uitzendcontract werd omgezet in een vast contract. Dat is nu 25 jaar geleden.”

Bedrijf leren kennen

René begon op de administratie maar daar kwamen al snel andere taken bij. “Het bedrijf was nog echt klein toen ik er begon. Op kantoor zat de toenmalige directeur, Sonia en ik deden samen zo’n beetje alle kantoorwerkzaamheden en een man of zeven, acht werkte in de hal. Je deed gewoon het werk dat gedaan moest worden. Dat maakte het afwisselend en je leerde het bedrijf echt goed kennen. De ene dag maakte ik offertes en de andere dag verzorgde ik de productieplanning en regelde het transport.”

Op gevoel

Het bedrijf groeide en werd met de tijd steeds professioneler. “Als ik nu terugkijk, dan kun je zeggen dat het bedrijf toen op z’n ‘Jan Boerenfluitjes’ – op gevoel – werd geleid en lange tijd was dat prima. Inmiddels is het een echt professionele organisatie. Wat niet veranderd is, is dat we een gezellig en hecht bedrijf zijn. Het contact tussen de collega’s onderling is goed. Veel van mijn collega’s werken er net als ik al lang, er is weinig verloop en dat zegt iets over een bedrijf. Mensen werken hier graag. Ik ook.”

Van administratie naar logistiek

Op dit moment is René het werk op de administratie aan het overdragen. “De afdeling waar ik met drie collega’s zit heet Het Bedrijfsbureau en ik hou me steeds meer bezig met de logistiek, planning en werkvoorbereiding. Ik zorg ervoor dat de bestelde producten netjes op tijd bij de klanten geleverd worden, maar ook dat het intern goed loopt en het werk gedaan kan worden door de collega’s. Ik ben het aanspreekpunt voor de heftruckchauffeurs en denk mee over de locaties van de inkomende en uitgaande goederen zodat iedereen kan vinden wat hij zoekt. Ik word ook wat meer betrokken bij het uitzetten van het beleid, krijg steeds meer verantwoordelijkheden, vanuit mijn kennis en ervaring.”

Surprise

René weet bijna alles van wat er speelt binnen Fris Karton, maar zijn surpriseparty zag hij even niet aankomen. “De Kerstborrel van 2022 was verplaatst en werd een Nieuwjaarsborrel. Ik had geen idee dat er aandacht zou zijn voor mijn jubileum. Er lag sneeuw die dag dus ik zei thuis dat ik liever met de auto naar het feestje ging. Maar dan ging niet want mijn vrouw had de auto ‘dringend’ nodig. Dus ik ploeterde op de fiets door de sneeuw. Kom ik bij de Tipmast aan, zie ik mijn hele gezin daar staan. Het eerste wat ik zei was: ‘Dan had ik wel met jullie mee kunnen rijden!’. De verrassing was groot en de woorden van de directie raakten me. Het is fijn om zo gewaardeerd te worden.”

Plezier in het werk

“Ik sta helemaal niet stil bij het jubileum; ik ga gewoon elke dag met plezier naar mijn werk, heb ontzettend fijne collega’s en werk dat me uitdaagt. Veel meer heb ik niet nodig. Geen enkele reden om weer naar een uitzendbureau te gaan voor ander werk. Ik had het 25 jaar geleden niet voorzien, maar de dag dat ik binnenliep bij dit bedrijf was bepalend voor mijn toekomst. Ik woon inmiddels alweer bijna 20 jaar in Reusel, ga elke dag lekker op de fiets naar het werk en dat hou ik nog wel een poosje vol.”