Duurzaam

Golfkartonverpakkingen zijn als papierproduct 100% recyclebaar, gebaseerd op 100% hernieuwbare energiebronnen (duurzaam beheerde bossen) en 100% biologisch afbreekbaar. Met Next Generation golfkarton dragen wij bij aan een circulaire economie door minder gebruik van papiervezels, minder transport en tot 15% minder CO2-uitstoot in vergelijking met normale kartonnen dozen.

NEXT FIBRE

De lichte, vezelbesparende Next Fibre is het basispapier voor het Next Generation golfkarton. Met een basisgewicht tussen 70 en 130 g/m² kunnen Next Fibre-papieren met een lager gramgewicht en minder vezels economisch worden geproduceerd. In vergelijking met traditioneel golfpapier, kunnen wij tijdens de productie gemiddeld 52% minder CO2-uitstoot realiseren en tot wel 24% bij het transport.

Wist je dat?

Een retourvlucht van NY naar Frankfurt 460kg CO2 per passagier oplevert? Voor diezelfde CO2 kunnen wij 290 ton (!) NEXT Generation golfkarton produceren. Daar schrik je van he? Een andere voorbeeld:
één keer je haren wassen op 40 graden kost evenveel CO2, als productie van 1kg golfkarton? Waar kies jij voor?

NEXT BOARD

Next Board golfkarton is gemaakt van Next Fibre papier. Door een nieuw ontwikkelde samenstelling is het mogelijk om, ten opzichte van de traditionele structuur van golfkarton, met minder materiaal dezelfde sterkte van kartonkwaliteit en verbeterde druksterkte te verwezenlijken.

Het veranderen van de golven in hoogte en breedte, diepte van het reliëf en daarin de verschillende combinatiemogelijkheden zorgen ervoor dat Next Board tot wel 30% lichter is en de hardheid in het karton vergroot. Het nagenoeg vlak papieroppervlak maakt een schoon en egaal printresultaat mogelijk.

NEXT BOX

Next Box wordt gemaakt van Next Board golfkarton. Het is de nieuwe generatie CO2-gereduceerde verpakkingen. Samengesteld door duurzaam gebruik van hernieuwbare energiebronnen is het een betrouwbare verpakking dat niet alleen milieubewust is maar ook zorgt voor optimale bescherming van jouw producten.

Met het ‘NEXT BOX’ kenmerk op de verpakking, maak je zichtbaar dat jouw bedrijf bewust kiest voor milieubescherming en een bijdrage levert aan de ecobalans binnen de verpakkingssector.