Advies

Verpakkingsadvies en nuttige tips nodig op het gebied van kartonnen verpakkingen? Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van verpakkingstype, formaat en kartonkwaliteit! Uiteraard staan jouw wensen centraal en bekijken we samen de mogelijkheden om de meest interessante voordelen te behalen.

Verpakkingstype

De beschikbare standaard verpakkingen staan beschreven in het FEFCO-systeem. Deze bestaande en wereldwijd erkende verpakkingsconstructies maken het eenvoudig (nieuwe) verpakkingen te ontwerpen. Het FEFCO-assortiment is erg groot. We adviseren je graag bij het bepalen van de juiste FEFCO-code.

Download hier meer informatie over FEFCO

Verpakkingsafmetingen

Een goede pasvorm zorgt voor een optimale bescherming. Bij voorkeur sluit een verpakking zo goed mogelijk aan op het product. Dat snappen wij! Bij het ontwerp gaan wij daarom uit van het benodigde inwendige formaat in millimeters.

Heb je meerdere formaten verpakkingen nodig? Dan hanteren wij één basisverpakking die je, met aanpassingen, voor verschillende formaten producten kunt gebruiken.
Wij zijn altijd op zoek naar slimme kostenbesparende oplossingen.

Kartonkwaliteit

Wij hebben beschikking over 9 verschillende soorten golfkarton. Dit varieert van een enkele E golf met een dikte van 1,5 mm tot een triplegolf AAC met een dikte van 13 mm. Dit maakt het mogelijk om een grote variatie samenstellingen te leveren.

Golfkarton is opgebouwd uit diverse vlakke en gegolfde lagen papier. Elke laag papier heeft een gewicht dat wordt aangeduid in gram / m². Hoe zwaarder een laag, des te sterker het golfkarton. Door jarenlange ervaring kunnen wij jou adviseren welke soort golfkarton en de daar bijhorende sterkte geschikt is voor jouw product.