BOVO Verpakkingen is meer dan content over de samenwerking

De samenwerking tussen Fris Karton en BOVO Verpakkingen België bestaat al lang en verloopt volgens beide partijen naar tevredenheid. Zaakvoerder Tom Corthout van BOVO vertelt graag waarom de dozen uit Nederland gretig aftrek vinden in België.

Tom Corthout

“Wil je de lange of de korte versie? Oké, ik zal uitgebreid vertellen waarom we zo content zijn over de samenwerking, maar eigenlijk komt het op één ding neer: ze leveren de kwaliteit die wij aan onze klanten willen verkopen. Ingewikkelder is het niet.

Eén van de voordelen is de afstand tussen onze bedrijven; wij zijn in Retie gevestigd, op een boogscheut van Bladel. Het maakt het eenvoudig om af en toe bij elkaar op kantoor binnen te stappen en dat is goed voor de onderlinge contacten. Wij geloven in het principe dat je je klanten en leveranciers moet kennen. Met enige regelmaat halen wij onze orders zelf af, dat is bevorderlijk voor de snelheid van leveren en daar profiteren onze klanten weer van.

De belangrijkste reden om met Fris Karton in zee te gaan, was destijds de snelle levertijden en dat is nog steeds één van de vele voordelen van het bedrijf. Daarin onderscheiden zij zich nog altijd van hun concullega’s. Onze klanten zijn daar uitermate blij mee, al moet ik zeggen dat de markt steeds ongeduldiger wordt. Het is net als met een e-mail versturen: iedereen wil binnen het uur bericht terug. De levertijden zijn in de loop der jaren steeds korter geworden; we moeten erover waken dat klanten niet verwachten dat het slechts een kwestie van uren is dat er geleverd kan worden.

BOVO Verpakkingen verkoopt verpakkingsmaterialen op maat; we produceren ze zelf niet. Dat doet Fris Karton voor ons. We verkopen voornamelijk custom made dozen; verpakkingen die precies groot genoeg zijn om de producten die onze klanten verkopen, te kunnen verpakken. Lucht vervoeren is duur en daarom moeten dozen op maat gemaakt worden. Fris Karton kan in principe alle kartonnen verpakkingen maken die wij aan hen vragen. We zijn blij met de open communicatie, ervaren de service als buitengewoon en de prijzen zijn competitief. Al met al reden genoeg om de samenwerking de komende jaren voort te zetten.”