Specifieke dozen

Eric Lambeck is bedrijfsleider bij Louis Verwimp, één van de grotere groothandels voor fietsen en fietsonderdelen in de Benelux, gevestigd in Valkenswaard. Het bedrijf werkt al jaren samen met Fris Karton, zij zorgen voor de dozen waardoor er dagelijks heel erg veel bestellingen de deur uit kunnen. Voor veel producten zijn specifieke dozen ontworpen.

Louis Verwimp

Zakendoen met lokale partijen

Louis Verwimp bedient de hele Benelux als groothandel in fietsen en fietsonderdelen. Eric: “We hebben 22.000 artikelen op voorraad en voeren een aantal sterke merken op fietsgebied. Fris Karton is al jaren één van onze vaste leveranciers voor onze verpakkingen. Wat we belangrijk vinden is dat we zoveel mogelijk zakendoen met lokale partijen. We spreken dezelfde taal en hebben hetzelfde DNA: ‘doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’. Een mooie overeenkomst tussen Verwimp en Fris Karton is dat we de afgelopen jaren eenzelfde groei doorgemaakt hebben. Op de één of andere manier schept dat toch een band.”

Speciale dozen voor veel producten

Voor heel veel producten die verzonden worden, zijn speciale dozen ontworpen. “Als we met Fris Karton communiceren om een ‘zadeldoos’, ‘fietsdoos’, ‘wieldoos’, ‘fietskratdoos’ of ‘fietspompdoos’ van een bepaald merk te bestellen, weten de medewerkers precies wat we zoeken. Die dozen zijn speciaal voor ons ontwikkeld. Rob komt regelmatig even langs en als we iets nieuws nodig hebben, dan vragen we Rob of Toon of zij het kunnen maken. Dikwijls leggen we onze vraag bij meerdere leveranciers neer; vaak genoeg komt Fris Karton als meest interessante partij uit de aanbesteding.”

Snelle levering door EMBA 295

“Onze dozen hebben vaak specifieke maten en vormen, bijna niets is standaard. Het lukte Fris Karton altijd al om onze dozen te leveren, sinds ze de nieuwe machine – EMBA 295 – hebben leveren ze een stuk sneller. Het gaat bij ons altijd om grote aantallen. Een fietsdoos moet uit één stuk karton van 4 meter gesneden en gevouwen worden. Een prachtig proces om te zien, trouwens. Ik ben – uiteraard – bij Fris Karton gaan kijken naar de machine. Ook dat is leuk aan de Brabantse mentaliteit die we allebei in ons bedrijf ervaren: gewoon bij elkaar binnenlopen”, aldus Eric.

Eerlijk en transparant

De groothandel in fietsen en fietsonderdelen is tevreden over de samenwerking. “Eén telefoontje of mailtje is doorgaans genoeg om een nieuwe voorraad te regelen. We zijn open met elkaar in gesprek en houden de prijs scherp in de gaten. We begrijpen wat het inhoudt om ondernemer te zijn. We geloven er allebei in dat als je eerlijk en transparant bent, je heel goed zaken kunt doen. Dat heeft onze samenwerking wel bewezen.”